Sängar

Dags att köpa ny säng till ditt barn? Barn byter oftast säng flera gånger under uppväxttiden och det är förstås viktigt med en säng de känner sig trygga i. Här hittar du många varianter av spjälsängar och juniorsängar. 

  • Bästsäljande
  • Bäst omdöme
  • Senaste
  • Lägsta pris
  • Högsta pris

Goda råd till valet av barnsäng

En spjälsäng eller en bedside crib kan vara ett bra val till nyfödda bebisar, som ännu inte behöver så mycket utrymme. Väljer föräldrarna att låta barnet sova i en spjälsängen från början, är det smart och smidigt att köpa ett babynest, babynestet omsluter barnet och ger trygga och bekväma sovramar. Se vårt stora urval av fina babynests som ger en extra säkerhetskänsla för de små.

Om ni önskar att sängen ska kunna användas i en längre period, och växa med barnet, är det en bra idé att välja en säng som kan anpassas efter barnets behov. Välj till exempel en spjälsäng som kan omvandlas till en juniorsäng. 

Behöver du förvaring under sängen? Då kan det vara smart att välja en säng där det finns inbyggda lådor under sängen. Om du har fått ögonen på en säng utan lådor, kan du naturligtvis alltid komplettera med andra förvaringslådor som passar under sängen.

Kom ihåg alla tillbehör - täcken, kuddar, juniorsängkläder, spjälskydd osv. Vi har många härliga märken att välja mellan. Se t.ex. vårat fina Filibabba-babynest, sängkläder och spjälskydd, som gör alla barnsängar till en riktigt mysig plats. Se vårt urval av spjälsängar här och våra juniorsängar här.

 

Resesäng - en barnsäng on the go

Sover ni ofta borta och är ditt barn inte tillräckligt stort för att sova på en madrass eller i en vanlig säng? Då kan en resesäng vara den perfekta lösningen för er. Med resesängen får barnet en säkerhetspunkt, även när barnet övernattar någon annanstans än hemma

En resesäng är superlätt att fälla ihop och ta med sig vart resan än går. Många mor- och farföräldrar väljer att skaffa en resesäng så att barnbarnet kan sova över utan att de behöver ha en stor säng som står i ett rum permanent.

 

Kom ihåg säkerheten

När du väljer en spjälsäng till ditt barn är det viktigt att tänka på säkerheten. Idag finns det många höga krav och säkerhetsstandarder, men de uppfylls inte alltid. Här på Pixizoo säljer vi enbart barnsängar som uppfyller dessa krav.

 

Vi har sammanställt några bra tips för er som letar efter en barnsäng.

För det första är det viktigt att titta på om sängen är gjord av ett material som är både robust och stabilt, så att det inte kan vältas om/när barnet hoppar i det. Du kan leta efter märket "EN719 + årtal", vilket är ett bevis på att sängen uppfyller europeiska standarder för barnsängar.

I en spjälsäng är det viktigt att det inte är mer än 6 cm mellanrum mellan spjällen, och om den kan sänkas, ska det vara minst 30 cm från botten till toppen i den högsta inställningen.

 

Spjälsängar i smart design och hög kvalitet

På Pixizoo är kvalitet i fokus och detta reflekteras i vårt stora utbud av kvalitetsmärken. Vi har bland annat den populära Sebra sängen som kan utvidgas och växa med barnet. På samma sätt kan Leander sängen justeras så att den följer ditt barns utveckling. Gemensamt för alla dessa är att de kombinerar en smart design med hög funktionalitet och kvalitetsmaterial - så att du kan vara säker på att ditt barn sover säkert! Dessutom är våran Leander vagga som hängs upp på ett stativ eller i taket speciellt ägnat till nyfödda och är väldigt efterfrågad på grund av sin smarta design och kvalitet.