Sommer Rea | Se erbjudanden

LEGO

LEGO är ett ikonisk dansk ägt företag som startade med att producera träleksaker i starten av 1930 talet. Namnet LEGO kommer från orden ”Leg Godt” som betyder ”Lek Bra” på svenska. Det ger också mening, för det betyder ”jag samlar” eller ”jag sammansätter” på latin. Under 1950 talet blev den första produktionen av de klassiska plastklossarna producerade från huvudkontoret i Billund, Danmark. Därefter tog produktionen fart och ikoniska märken så som Duplo och Legoland så dagens ljus inom det närmast årtionde.

  • Namn: A-Z
  • Namn: Z-A
  • Pris: Högt-Lågt
  • Pris: Lågt-Högt
  • Bäst omdöme
  • Mest Populære
  • Störst rabatt
Sida:
  1. Sida 1 av 8

Sida:
  1. Sida 1 av 8

Historien bakom leksaksproducenten

Det talas om en stor känd leksaksproducent i många familjers ögon och de ikoniska plastklossarna har blivit en självklarhet i många hem. År 1932 startade Ole Kirk Kristiansen leksaksfirman. Han satte ihop orden ”lek” och ”bra” för han önskade att barn skulle leka de roligaste lekarna. Samtidigt som han tyckte att det skulle vara roligt att leka, så önskade han också att både barn och vuxna kunde lära sig något av leken. I starten gjorde han endast träleksaker, men efter en brand år 1942 fick Ole och hans medarbetare många idéer. Det slutade med att man år 1958 uppfann den legendariska plastklossen som aldrig har ändrat storlek.

Under 1990 talet blev leksaksindustrien träffad av den digitala vågen och LEGO behövde anpassa sig till den nya trenden. Det var inte en lätt uppgift, men efter ett årtionde lyckades de på allvar komma med på trenden, vilket gör att företaget idag anses som en av de mest inflytelserika leksaksproducenterna i världen. De producerar utöver klossarna både digitala produkter, film och kläder till barn i alla åldrar.

 

LEGO är leksaker som sätter igång fantasin

LEGO är leksaker som ger barn i alla åldrar många timmars underhållning. Inte nog med att det är otroligt underhållande att bygga, klossarna hjälper även till att stärka ditt barns koncentrationsförmåga. Det ger dit barn stora möjligheter för att utforska sin fantasi, sin kreativitet och inte minst sin tålmodighet.

LEGO är till för både de minsta och de större barnen och du som förälder har möjlighet för att leka med ditt barn och bygga torn som kan vältas. De mindre barnen som ännu inte kan samla klossarna, får öva sin finmotorik när de leker med klossarna. Barn kommer hela tiden utvecklas för klossarna ger oanade möjligheter. Leksakerna inspirerar till nya projekt varje gång det leks med dem. Så länga fantasin får lov att flyta fritt, finns det inga gränser för vad ditt barn kan hitta på med de färgglada klossarna.

Leksakerna ger också ditt barn möjlighet för att bygga upp en större tro på sig själv, när de med tiden upptäcker att det blir lättare att bygga större och mer avancerade kreationer. Klossarna ger också möjlighet för att leka många tillsammans, vilket kan lära ditt barn att samarbeta och att man ska dela med sig. Barnen lär av varandra och kan med hjälp av fantasin åka ut på en äventyrlig resa.


 

Vi testar LEGO, så att ditt barn kan leka lugnt

Hos LEGO arbetar man efter målet om att alla barn ska kunna leka säkert och hela tiden få glädje av produkterna. Alla leksaker är testade så att vi är säkra på att de uppfyller alla säkerhetskrav som finns.

Alla leksaker blir smutsiga, så skulle du behöva tvätta dem, rekommenderar vi att du gör det så omsorgsfullt som möjligt. Vi rekommenderar handtvätt på max 40 grader, då kvaliteten av klossarna kan påverkas vid högre temperaturer. Du får inte stoppa dina klossar i tvättmaskin eller diskmaskin. Du kan eventuellt använda dig av ett milt diskmedel och så ska klossarna torkas i rumstemperatur.

 

Det finns många olika varianter – det finns något för alla!

Utöver de helt vanliga röda, gula, gröna och blå klossarna så har LEGO lyckats utveckla ett brett sortiment med flera kända filmer och serier. Här kan du bl.a. hitta STAR WARS, Sagen om ringen, Ninja Turtles och Disneyfigurer från bl.a. Pirates of the Caribbean, Bilar, Planes och olika Disney prinssessor, så som figurer från den populära Disneyfilmen Frozen. I den populära Architecture-serien har många kända arkitekter också lyckats att föreviga flera av deras kända byggnader.

Duplo-serien, som producerar leksaker till de minsta, har varit populärt i flera årtionden, tillsammans med det klassiska LEGO City, medan de nyare serierna som exempelvis LEGO Ninjago i sällskap med LEGO Friends och LEGO Chima på relativt kort tid har blivit mycket populära.

De populära klossarna är till för barn i alla åldrar. Oavsett kön finns det stora möjligheter att hitta ett intresse bland leksakerna. Om fantasin får lov att flyta fritt, kan du bygga ditt helt egna universum, med spännande byggnader och figurer.

När du köper klossarna investerar du i ditt barns framtid.

Leksakerna från Billund är gjorde i hög kvalitet och de olika seriens ger dig olika anledningar till att samla på dem. Låt ditt barn leka med klossarna – lek ska vara roligt och fritt.

 

Hos Pixizoo anser vi att du som förälder alltid ska känner dig välinformerad, så skulle du ha ytterligare frågor om några av våra produkter är du mer än välkommen till att kontakta oss här på sidan. Våra medarbetare är klara till att hjälpa dig, så att du på bästa sätt kan njuta av dina nya produkter.

Genom att fortsätta använda vår hemsida, godkänner du vår användelse av cookies. Läs mer

×