Spara upp till 25% extra ☀ Se urval här >

Kombivagnar

Justerbart styre
 1. Nej (2)
 2. Ja (26)
Antal barn
 1. 2 Barn (1)
 2. 1 Barn (27)
Pris
 1. kr1989
  kr8499

Kombivagnar

En kombivagn är en kombination av en barnvagn och en sittvagn. 

Några av modellerna fungerar på så sätt att ramen är samma, men så kan du byta mellan en barnvagnslift eller ett säte som barnet kan sitta i. Andra modeller är konstruerade som en avtagbar barnvagnslift som kan sättas fast ovanpå ett säte. På så sätt kan man kombinera vagnarna och det blir därför mindre att ha med när ni ska ut. Här under kan du hitta kombivagnar från bland annat Baby Jogger.

Det finns självklart också en massa tillbehör, så som regnskydd, parasoll och insektsnät.

 • Bästsäljande
 • Bäst omdöme
 • Senaste
 • Lägsta pris
 • Högsta pris

Vad är skillnaden på en barnvagn och en kombivagn?

En kombivagn är typiskt mindre och lägre än en barnvagn. Ligglängden är kortare än i en vanlig barnvagn, vilket betyder att när barnet når en viss längd så får barnet sova i sittvagnsdelen. Då ryggstödet i en kombivagn kan läggas helt ner är det sällan några problem och om du supplerar med en bra åkpåse kan barnet enkelt sova i vagnen. Dock är en barnvagn, med sitt långa liggmått ofta bättre isolerad mot blåst och regn, och med de lite större hjulen lättare att köra runt med i snö och skogsterräng.

 

Se vårt stora sortiment av barnvagnar här

 

Fördelen med att välja en kombivagn

Kombivagnen är praktiskt när man bor i stan, då den inte tar lika mycket plats och är mer flexibel att köra runt med än med en barnvagn. Den är också lättare att få med in i bilen. Många föräldrar upplever dessutom att deras barn växer ur barnvagnen snabbare än de trott. När de når en viss ålder vill de sitta själva och föredrar att sitta upp och följa med i vad som händer runt omkring. Med en kombivagn har du möjlighet för att välja bort barnvagnsliften och därmed ge möjlighet för att fälla upp ryggstödet och ge stöd till barnets rygg.


 

Tillbehör till kombivagnarna

Ofta använder man samma tillbehör till en kombivagn som till en barnvagn. Dock kan regnskydd, insektsnät och liknande ha en annan form, därför kan det vara en bra ide att fråga förhandlaren om råd. Skötväskor kan ofta användas på samma sätt som på en barnvagn.

 

Vad ska man vara uppmärksam på när man ska välja kombivagn?

Storleken på korgen under vagnen, om man vill transportera varor under vagnen.