Spara upp till 25% extra ☀ Se urval här >

Joggingvagnar

Stel farve
 1. Creme/orange (4)
 2. Black/Pink (4)
 3. Black (4)
Varumärke
 1. BABY JOGGER (1)
 2. Cybex Gold+ (4)
Färg
 1. SvartSvart (1)
Justerbart styre
 1. Nej (1)
 2. Ja (4)
Pris
 1. kr6898
  kr7999

Joggingvagnar

Om du lever ett aktivt liv och vill kunna ta ditt barn med på löpturen är det absolut en joggingvagn du ska satsa på. Med en joggingvagn får både du och ditt barn en riktigt bekväm och njutbar runda! 

 • Bästsäljande
 • Bäst omdöme
 • Senaste
 • Lägsta pris
 • Högsta pris

Joggingvagn

En ny trend som man inte kan springa ifrån

Att bli förälder är en underbar, men ibland krävande, upplevelse. Din fritid ser inte likadan ut längre och vardagarna ska prioriteras annorlunda. En paus från de fasta rutinerna kan därför vara en fin gåva. 

Ett bra sätt att stressa ner på kan vara t.ex. löpning. Då tänker du kanske ”vem ska så passa mitt barn medan jag är ute och springer”? Lösningen finns här; Löpning och barnpassning kan nu enkelt förenas, genom att du tar med ditt barn på joggingturen, i vagnen.

 Denna form för träning har de senaste åren blivit en hit hos många.

 

När kan du börja?

Att springa med en joggingvagn är en perfekt möjlighet för dig att tillbringa mer tid tillsammans med ditt barn, i en annars stressig vardag. Dock ska ni tänka på att ha en individuell bedömning av ert barn innan ni ger er ut på den första joggingturen. En bra utgångspunkt kan vara att vänta tills barnet har fyllt 6 månader och ta en beslutning efter det. 

Det är mycket viktigt att barnets huvud och nacke får det rätta stödet under transporten, då babyn fortfarande kan ha svårt att hålla upp huvudet själv. Om du är osäker så fråga BVC eller vårdcentralen innan er första runda.Säkerhet i trafiken

Löpning är oftast en bra och säker träningsform om du har dina försiktighetsåtgärder. Använd eventuellt träningskläder, joggingskor och tillbehör så som reflexer och vara noga med de gällande trafikreglerna. Våra joggingvagnar har reflexer för att öka trafiksäkerheten, men det skadar aldrig att vara på den säkra sidan.

 

Vilken joggingvagn ska du välja?

Innan du investerar i en joggingvagn är det viktigt att du undersöker marknaden noga, för att vara säker på att du hittar den joggingvagnen som passar bäst till ditt och ditt barns behov. Vi har ett stort utbud av joggingvagnar till barn i alla åldrar.

 

Säte

Det är viktigt att gå efter ett säte i hög kvalitet, som skyddat mot gupp och skakningar som kan uppstå under joggingturen.

 

Löparklubbar

Om du är en nybörjare eller bara saknar någon att löpa med, kan du alltid anmäla dig till en av de löparklubbar som finns i landet. Packa in ditt barn ordentligt och på med löparskorna!

 

  

10 goda råd 

Det är en bra ide att överväga följande:

 

 • Vilken är vagnens primära användning – en joggingvagn eller sittvagn?
 • Hur många barn ska använda den?
 • Vilken typ av terräng ska den användas i?
 • Vilka löparambitioner har du?
 • Finns det extra plats till vattenflaskor, varor etc.?
 • Hur ser sele systemet ut? Om terrängen är ojämn är det viktigt att barnet sitter fast ordentligt.
 • Är den lätt att vika ihop?
 • Hu mycket fyller den när den är ihop vikt?
 • Hur stor är den om den ska användas som sittvagn? Kan den då komma in genom en vanlig dörr?

 

Bäst i test

Om du redan har några tankar om ovanstående så har du alla möjligheter för att göra ett bra köp. Du kan söka efter våra ”bäst i test” modeller. Har du några frågor om våra produkter, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Det kan du göra på telefon: 08-52502423 eller mail: kundservice@pixizoo.se