JUST NU: 25% på hela webshoppen, rabattkod:"PIXI25" *Gäller på ordinarie priser

COOKIES

 

Introduktion

När du besöker vår hemsida, samlas det in information om dig som användas för att anpassa och förbättra vårt innehåll och till att öka värdet av de annonser som visas på sidan. Om du inte vill att det skal insamlas informationer skall du radera dina cookies (se vägledning) och undvika vidare användning av hemsidan. Nedanför har vi beskrivit vilken information som samlas in, deras ändamål och vilka tredje parter som har tillgång till dem.

 

Cookies

Hemsidan använder ”cookies” som är en textfil som sparas på din dator, mobil eller liknande enheter, med syfte att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och målrätta annonser. Cookies kan inte innehålla skadliga koder, så som virus.

Det är möjligt att blockera eller radera cookies. Se vägledning

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonserna bli mindre relevanta för dig och förekomma oftare. Du kan dessutom riskera att hemsidan inte fungerar optimalt, samt att det finns innehåll du inte kan få tillgång till.

 

Vi använder oss av följande kategorier av cookies på vår hemsida:

 

Kategori 1 – Nödvändiga cookies

Dessa cookies är essentiella för att du ska kunna klicka runt på hemsidan och använda de funktioner som finns. Utan dessa cookies kommer t.ex. inloggningsuppgifter och varukorgen inte vara sparade.

 

Kategori 2 – Beständiga cookies

Denna form för cookies samlar in anonym information om hur kunderna använder vår hemsida. Vi använder t.ex. Google Analytics cookies till att förstå hur kunderna kommer in på vår hemsida samt hur de använder sig av den, så att vi kan förbättra saker som navigation, shoppingupplevelsen och marknadsföringskampanjer. Data från denna form för cookies visar INTE personliga detaljer så att den individuella identiteten kan fastslås. Du kan välja bort denna typ av cookies i dina browserinställningar, men detta kan ändra upplevelsen på hemsidan.

 

Kategori 3 – funktionsmässiga cookies

Denna typ av cookies kommer ihåg val som t.ex. vilket land du besöker webbsiten från, vilken valuta du använder, storlekar, de märken du föredrar osv. Det använder vi till att skräddarsy en mer personlig upplevelse och erbjuda de mest relevanta produkter för att ge dig den bästa användarupplevelsen. Denna data är anonym och kan inte användas av andra hemsidor. Du kan välja bort denna typ av cookies i dina browserinställningar, men detta kan ändra upplevelsen på hemsidan.

 

Kategori 4 – Cookies från tredje part

Denna form för cookies samlar in information omkring din sökhistorik för att kunna visa mer relevant innehåll för dig och dina intressen. Det hjälper också att begränsa antalet gånger som du får se en specifik annons. Denna form för cookies är som regel placerad vid en tredje parts annonserings nätverk. De kommer ihåg de hemsidor som du besöker och delar dem med andra parter så som annonsörer. Vi använder tredjeparts närverket för att dela mer personliga annonser till dig när du använder andra hemsidor.

 

Personuppgifter

 

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan förbindas med dig. När du använder vår hemsida samlar vi in och behandlar liknande information. Det händer t.ex. vid vanlig tillgång till innehåll, om du prenumererar på vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, övrig användning av services eller om du gör ett köp på hemsidan.

 

Vi samlar in och behandlar typiskt följande typer av uppgifter: Ett unikt ID och tekniska uppgifter om din dator, tablet eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk placering – samt vilka sidor du klickar på (intressen). I det omfång du själv, uttryckligen ger samtycke och själv slår in information, behandlas även: Namn, telefonnummer, e-mail, adress och betalningsuppgifter. Det är typiskt i samband med när du skapar ett kundkonto eller vid ett köp.

 

Säkerhet

Vi har tilltagit tekniska och organisatoriska åtgärder mot att dina upplysningar oavsiktligt eller olagligt blir raderade, offentliggjorda, förlorade, försämrade eller kommer till obehörigas kännedom, missbrukas eller i övrig behandlas i strid mot lagen.

 

Ändamål

Uppgifterna används till att identifiera dig som användare och visa dig annonser som har störst sannolikhet att vara relevanta för dig, registrera dina köp och betalningar, samt att kunna leverera de tjänster som du har begärt, som t.ex. att skicka ut nyhetsbrev. Utöver det använder vi uppgifterna till att optimera vår service och innehåll.

 

Period för lagring

Uppgifterna förvaras i den tid som det är tillåtet i följe lagen, och vi raderar dem när de inte längre är nödvändiga. Perioden beror på vilken typ av information det är och bakgrunden för lagringen. Det är därför inte möjligt att ange en generell tidsram för när informationen raderas.

 

Utlämnande av information

Data om hur du använder hemsidan, vilka annonser du tar emot och eventuellt klickar på, geografisk placering, kön och ålderssegment etc. ges vidare till tredje part om dessa uppgifter är kända. Uppgifterna används till att målrätta annonser.

 

Vi använder dessutom en rad tredjeparter till förvaring och behandling av data. Dessa behandlar uteslutande uppgifter till oss och de får inte använda dem till eget ändamål.

 

Utlämnande av personuppgifter så som namn och e-mail, kan ske om du ger ditt samtycke till det. Vi använder oss endast av data behandlare i EU eller i land som kan ge dina uppgifter ett tillräckligt bra skydd.

 

Insikt och klagomål

Du har rätt till att få veta vilka personuppgifter vi har om dig. Du kan dessutom alltid ha en invändning mot att de används. Du kan också ta tillbaka ditt samtycke om att dina uppgifter blir behandlade. Om de uppgifter som behandlas om dig är fel, har du rätt till att de bli rättade eller raderade. Detta sker via: kundservice@pixizoo.se. Om du har klagomål till hur vi behandlar dina personuppgifter, har du också möjlighet för att ta kontakt med Datainspektionen.

Datainspektionen 
Drottninggatan 29
5th Floor
Box 8114
104 20 Stockholm
Tel. +46 8 657 6100 
e-mail: datainspektionen@datainspektionen.se 
Website: http://www.datainspektionen.se/

Genom att fortsätta använda vår hemsida, godkänner du vår användelse av cookies. Läs mer

×