Spara upp till 25% extra ☀ Se urval här >

Bröstpumpar

En bröstpump kan vara ovärderlig när du ska amma eller när du inte har möjlighet för att amma. En bröstpump kan användas till att pumpa ut överflödig mjölk. Ju mer mjölk som pumpas ut, ju mer mjölk produceras det, och på så sätt är det möjligt att skapa mer mjölk i brösten. I Pixizoo’s sortiment hittar du bröstpumpar och tillbehör som gör det enkelt att spara bröstmjölken. Det finns fler modeller, oavsett om du letar efter en manuell eller en elektronisk bröstpump.

  • Bästsäljande
  • Bäst omdöme
  • Senaste
  • Lägsta pris
  • Högsta pris

En bröstpump kan vara en stor hjälp till att sätta igång amningen, då du producerar mer mjölk ju mer mjölk som kommer ut från bröstet. Du kan också använda den till att pumpa ut mjölk som sedan sparas och kan användas senare, om du inte har möjlighet för att amma eller om barnet ska passas av någon annan. När du ska pumpa ut mjölk, ska du ha tålamod i början och ge det god tid. Du får inte bli besviken om det inte kommer någon mjölk första gången du använder bröstpumpen, det är vanligt. När du ska pumpa ut mjölk med bröstpumpen ska du börja med att fukta brösttratten, så att den sluter sig till bröstet. Du ska räkna med cirka 10–20 minuter på varje bröst, eller tills det inte kommer mer mjölk. Om du upplever smärta när du ska pumpa så ska du avbryta på en gång och kontakta en vårdcentral eller BVC.

 

Förvaring

Om du sparar den utpumpade mjölken till senare ska det förvaras i en ren och desinficerad flaska och sättas in i kylen eller frysen. I kylskåpet kan mjölken hålla sig i 3–5 dygn och upp till 6 månader i frysen. Vi rekommenderar att du skriver ett datum på flaskan så att du alltid använder den äldsta mjölken först och så riskerar du inte att mjölken blir dåligt. När du har värmt eller tinat mjölken så får den inte kylas eller frysas igen och eventuella rester ska slängas.


 

Bröstpumpar

Det finns två slags bröstpumpar, manuella eller elektriska. Manuella bröstpumpar är bra om du själv ammar ditt barn och bara har behov för att pumpa några få gånger. Detta kan exempelvis vara när barnet ska passas. Elektriska bröstpumpar är bra om du behöver pumpa flera gånger om dagen.