Rekommenderad ålder
 1. Ca. 9 mnd till 12 år (3)
 2. Ca. 3 år till 12 år (6)
Barnets vikt
 1. 9-36kg (3)
 2. 15-36kg (6)
Färg
 1. GråGrå (3)
 2. SvartSvart (5)
Pris
 1. kr340
  kr3600

Bältesstolar 15-36 kg

En bilstol till 15–36 kg kan användas av barn i åldern ca. 3 år och upp till 12 år. Det är viktigt att du är uppmärksam på att barnet väger över 15 kg, då denna typ av stol annars är allt för stor, vilket betyder att stolen inte längre fungerar som den ska. Barnet blir nämligen i fastspänd med bilens eget 3-punktssele i denna viktklass, och det kräver en kroppsvikt på minimum 15 kg för att kunna använda det.

 • Bästsäljande
 • Bäst omdöme
 • Senaste
 • Lägsta pris
 • Högsta pris

Den sista bilstolen ditt barn ska ha, passar till 15–36 kg

När du ska skaffa dig en bilstol från 15–36 kg, vill detta typiskt vara barnets sista bilstol, och det finns två alternativ. Du ska som förälder fundera över vad som är bäst för ditt barn. Du kan antingen välja en vanlig bilkudde eller en bilstol, som i denna viktklass är en bilkudde med ett tillhörande ryggstöd. Det är olika vad man föredrar. Det skal dock sägas att barnet sitter mer säkert i en bilstol, då det är ett inbyggt stöd till kropp, nacke och huvud, så att barnet sitter tryggt och säkert fastspänt. Stolarna hos Pixizoo får i många olika färger från flera olika märken. Du har alltså stor chans att hitta den stol som passar bäst till din familj.

 

Din bilstol är 100% säker

När du köper en bilstol till ditt barn hos Pixizoo, kan du vara säker på att den uppfyller alla säkerhetskrav. Det är viktigt för oss att detta gäller i hela vårt sortiment, så att du som förälder kan känna dig trygg med att köra bil med ditt barn. När barnet är över 135 cm, är det inte längre ett krav att barnet sitter på en bilkudde eller i en bilstol, men hos Pixizoo rekommenderad vi att du låter ditt barn sitta i stolen så länge den inte är för liten. Stolarna är fantastiska och ser till att barnet siter säkert, samtidigt som det ger en god komfort och en upprätt sittposition. Kom ihåg att du hos Pixizoo och kan hitta olika tillbehör, så att du har allt som behövs till ditt barn. Du kan bland annat hitta sele baser, sätesskydd och solskärmar. De flesta solskärmar har små sugproppar så att det är enkelt att sätta upp dem och ta ner dem när de inte används.

 

Klä ditt barn riktigt i stolen

När du som förälder skal köra bil med ditt barn är det superviktigt att du inte låter barnet sitta med för mycket kläder på sig. Du bör speciellt undgå de allt för stora dunjackorna, overallerna och generellt mycket stora kläder. Om barnet har för mycket kläder på sig kan komforten bli sämre och det kan bli för varmt. Men inte nog med det, det är även farligt att låta barnet ha för mycket kläder på sig. Selarna i stolen är beräknade till att sitta tät på kroppen för att ge det optimala stödet och säkerheten. När en stor jacka eller overall är i vägen kan selarna inte spännas ordentligt. Om olyckan skulle vara framme kan detta betyda att barnet glider framåt innan selarna kan stoppa barnet. Risken är då att selarna glider ut på barnets axlar och i värsta fall kan barnet glida ur stolen helt.

Som förälder vill man naturligtvis inte att barnet fryser i bilen, därför kan det vara bra att ha med en filt som kan läggas över barnet efter att de är fastspänt korrekt. På så sätt ser du till att ditt barn inte fryser, samtidigt som barnet sitter korrekt fastspänt och stolen fungerar som den ska.

Vi hjälper dig hitta den rätta stolen till ditt barn

När du köper produkter hos Pixizoo lägger vi mycket vikt på att du ska känna dig så trygg som möjligt med dina val. Skulle du ha frågor är du mer än välkommen att kontakta oss på vår mail eller ringa till vår kundservice. Väger ditt barn ännu inte 15–36 kg, som är ett krav, kan du istället så vårt kompletta sortiment av bilstolar, så att du får en bilstol som är säker och passar till ditt barns storlek och behov.