Spara upp till 25% extra ☀ Se urval här >

Babyskydd 0-13 kg

Är du på utkik efter en babystol, som säkrar ditt nyfödda barn en bra start på livet? Dyk ner i vårt sortiment av bilbarnstolar till bebisar, som väger mellan 0–13 kg. Alla stolar är bakåtvända, för att skydda de känsliga områden, såsom nacke, hals och rygg. De är bättre beskyddad i en bakåtvänd stol. Därför har vi bara valt ut, stolar med den största säkerheten. De ska helst placeras på baksätet och får bara placeras på framsätet, om airbagen är ifrån kopplad. Då det är väldigt viktigt att bebisen inte sitter framför en aktiv airbag, då det kan förorsaka stora skador på barnet, om olyckan skulle vara framme. 

  • Bästsäljande
  • Bäst omdöme
  • Senaste
  • Lägsta pris
  • Högsta pris

Varför har viktklassen betydning?

Denna viktklass 0–13 kg er beräknat till bebisar mellan 0–9 månader. Om du upplever att ditt barn är för stort för bilbarnstolen, men fortfarande är under de 9 månader gammal, bör du köpa en större modell i samma viktklass. Det är mycket viktigt, att barnet är över 9 månader, innan det byts upp till viktklassen 9–18 kg. Det är först när barnet är över 9 månader, som nackmusklerna och ryggen på barnet, är redo till att sitta i den, eftersom barnet sitter mer rakt och upprest. Därför är det viktigt att vara välinformerad om viktklassen.

Smarta funktioner, du ska gå efter

Vi har ett stort sortiment av bilbarnstolar med ISOFIX. Det gör det mer säkert och enklare att ha med ditt barn i bilen. Därför är det en av de smarta funktioner som vi rekommenderar, att du går efter. Med mindre att du inte har ISOFIX i din bil. Så dubbelkolla gärna, om din bil har ISOFIX fästen, så kan du montera stolen.

Till de helt små erbjuds det också bilbarnstolar med funktioner som en lift. De har handtag, så du enkelt kan bära ditt barn i stolen. Utöver det har de en lägre vikt. Så du inte ska kämpa med att bära runt på en väldigt tung modell. Det sista lilla tricket vi rekommenderar till de helt små, är att gå efter stolar med ett avtagbart överdrag, som kan åka i tvättmaskinen. Om den lille blir åksjuk på vägen.

Ytterkläder och bilbarnstol - Vad gör jag?

Låt inte ditt barn sitta med för mycket kläder på, när hon eller han sitter i bilbarnstolen. Bör du speciellt undgå dunjackor, overaller och generellt mycket ytterkläder på. Barnets komfort kan bli förhindrat och alltför varmt. Men inte nog med det, så är det direkt farligt att låta barnet ha för mycket kläder på. Bältet är beräknat till att sitta tät på kroppen, för att ge den optimala säkerheten. När det är en stor jacka eller overall i vägen, kan bältet inte spännas åt ordentligt. Om bilen skulle krocka, kan det betyda att barnet kastas fram en bit, innan bältet stoppar barnet. Samt att det är en risk för att bältet glider utöver på barnets axlar, och att barnet kan kastas ut ur stolen.

Men naturligtvis vill man inte att ens barn fryser i bilen. Därför kan du alternativt ha en filt liggandes i bilen, som kan läggas över barnet, efter att han eller hon blivet ordentligt fastspänd. Annars kan du använda en tunnare overall i ull, i de kallaste månader.

Hjälp till att välja den rätta bilbarnstolen

På vår hemsida, har du möjlighet för att söka emellan våra bilbarnstolar i förhållandet till just de kriterier du har. Exempelvis stolens placering, färger, montering och storlek utifrån barnets vikt och ålder. Utöver det har vi också en snabb videoguide på hemsidan, som guidar dig igenom de viktigaste funktioner, innan du beslutar dig.  Är du fortfarande i tvivel om, vilken typ av bilbarnstol du ska välja, så står vi alltid klara till att vägleda dig och ditt köp av bilbarnstol hos Pixizoo.

E-mail adresse: kundservice@pixizoo.se       

Telefonnummer: 08-52502423